Serhat şehri ne demektir

Serhat şehri ne demektir
Serhat şehri ne demektir, Edirne'ye neden serhat şehri denir, Kars'a neden serhat şehri denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Serhat Bölgesi, resmi olarak Türkiye'de Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı illerini kapsayan bölgedir. Bu bölge İran, Nahcivan, Gürcistan ve Ermenistan ile geçişin olduğu bir yeri temsil etmektedir.

Serhat, farsça kökenli bir kelime olmakla birlikte anlamı sınır boyu olarak bilinmektedir. Bu doğrultuda Osmanlı'da ve günümüz sınırları doğrultusunda Edirne, serhat şehri olarak ifade edilmiştir. Bu durum Edirne'nin Yunanistan ve Bulgaristan sınırında olmasından kaynaklanmaktadır.

Serhat, Serhad olarak da bilinir, Osmanlı Devleti'nin, komşu ülkelerle arasındaki sınır bölgesine verilen ad. Osmanlı Devleti'nin doğu ve batı komşularıyla olan sınırları kesin biçimde belirlenmemişti. Antlaşmalarda kent, kasaba ve köy adları, nehir ya da tepeler, köprü ve yollar belirtilerek sınır kabaca belirtilirdi.

4
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.