Ses şiddetinin işitme kaybına sebep olup olmayacağını tartışalım

Ses şiddetinin işitme kaybına sebep olup olmayacağını tartışalım
Ses şiddetinin işitme kaybına sebep olup olmayacağı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ses şiddeti işitme kaybına neden olur. Kabul edilebilir gürültü düzeyi kişinin sessiz bir ortamda 1,5 metreden günlük konuşmaları anlamakta güçlük çekmeye başladığı sınırdır. Bu sınır 500, 1000 ve 2000 Hz frekanslarda ortalama 25 dB değerine karşılık gelmektedir. Gürültünün en belirgin etkisi işitme duyusu yitimlerine yol açmasıdır.

Kulak sağlığımız için şiddetli sesin olduğu ortamlarda durmamalıyız. Çünkü şiddetli sesler, insanların işitme organlarına zarar verebilir ya da işitme organlarında duyma kayıplarına yol açabilir. Gürültülü ortamlarda şiddetli seslerden korunmak için çalışan insanlar, kulak tıkacı veya kulaklık takarlar.

Ses kaynağına yaklaştığımızda sesi daha şiddetli duyarken ses kaynağından uzaklaştıkça sesin şiddeti gittikçe azalır. Dolmuş bizden uzaklaşırken dolmuşun sesinin şiddeti de gittikçe azalır. Bu nedenle sesi daha az duyarız.

2
1
4
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.