Ses teknolojilerini gelişimi hakkında neler biliyoruz

Ses teknolojilerini gelişimi hakkında neler biliyoruz
Ses teknolojilerini gelişimi hakkında neler biliyoruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar ses teknolojilerini birçok alanda kullanmaktadır. Örneğin radyo ve televizyonlarda yer alan hoparlör ile sesin bizlere iletimi sağlanmaktadır. Başka bir örneğimiz ise megafon ile kalabalık alanlarda sesin şiddeti yükseltilerek herkese ulaşması sağlanır. Geçmişte yaşayan insanlar sesin şiddetini yükseltmek için farklı teknikler kullanmışlardır. Bunların başında hepimizin bildiği gibi boynuz gibi nesnelerin sesin şiddetini yükseltmek için kullanıldığıdır.

Ses teknolojisini ilk keşfetmesi Alexander Graham Bell’in 1876 yılında telefonu icat etmesiyle başladı. Graham Bell sesin tellerde iletimini başararak diğer teknolojilerinde öncüsü olmuştur. Telefonun icadından sonra 1894 yılında radyo ve telsiz de icat edilmiştir. Bu önemli icatların sahibi ise Guglielmo Marconi’dir. Radyo dalgalarının havadan iletilebilmesini araştıran mucit herhangi bir aracı kaynak olmadan mesaj göndermeyi başarmış ve telsizi bu şekilde üretmiştir.

26
4
23
5
3
5
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.