Ses tellerimiz vücudumuzun neresinde bulunmaktadır

Ses tellerimiz vücudumuzun neresinde bulunmaktadır
Ses tellerimiz vücudumuzun neresinde bulunmaktadır, ses telleri nedir, ses telleri nerede bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Boğaz bölgesinde havanın geçtiği bölüm, gırtlak bölümüdür. Gırtlak, soluk borusu ile dil arkası arasında kalmaktadır. Gırtlak, ses tellerini içerdiğinden ötürü müzik kutusu olarak da adlandırılmaktadır. Ses telleri gırtlak boşluğunda bulunur. Sesler, nefes alıp-verme esnasında akciğerlerden gelen havanın, gırtlakta bulunan ses tellerinin, aralarından geçerken titreştirmesi sonucu oluşur.

Gırtlakta yer alan kaslar, ses tellerini gevşetir ve gerer. Kişi nefes aldığında, ses telleri gevşer ve böylelikle içerisinden hava geçen ‘V’ şekline benzer bir aralık oluşur. Konuşulduğu takdirde ses telleri, ses teli ile ilişkili kasların yardımı ile çekilir ve aralık daralır. Daha sonra akciğerlerden gelen hava, gırtlaktan çıkarken gerilmiş ses tellerini titreterek, sesin çıkmasını sağlar.

323
115
13
10
13
146
142
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.