Ses toplulukları ne demek

Ses toplulukları ne demek
Ses toplulukları ne demek, ses toplulukları nelerdir, ses toplulukları kaça ayrılır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ses toplulukları ne demek, ses toplulukları nelerdir, ses toplulukları kaça ayrılır

Tek veya çok sesli yazılmış bir müzik eserini seslendirmek için bir araya gelmiş topluluğa “koro” denir. Korolar, çeşitli türdeki müzik eserlerini çalgıyla ya da çalgısız seslendirirler.
Koroda ses ahengi (uyum) koronun temelini oluşturmaktadır. Ses toplulukları yaş aralıklarına ve ses türlerine göre sınıflandırılırlar.
Korolar 5’e ayrılır:
- Çocuk Korosu
- Gençlik Korosu
- Kadın Korosu
- Erkek Korosu
- Karma Koro

Çocuk koroları, ergenlik çağına girmemiş 6 - 12 yaş aralığındaki çocuk seslerinden oluşur. Çocuk korosunda kız ve erkek çocuklar bulunur.
Gençlik korosu, Ses değişim dönemini tamamlamış 12 - 18 yaş aralığındaki kız ve erkek seslerinden oluşur.
Kadın korosu, sadece yetişkin kadın seslerinden oluşan korolardır (Fotoğraf 2.3). Soprano, mezzosoprano ve alto seslerden oluşur.
Erkek korosu, sadece yetişkin erkek seslerinden oluşan korolardır. Bas, bariton ve tenor seslerden oluşur.
Karma koro, kadın ve erkek seslerinin bir araya gelmesi ile oluşan topluluklardır. Karma korolar, ses çeşitliliği ve ses rengi bakımından da zengindir.

17
384
140
1
1
1
351
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.