Ses yalıtımında kullanılması gereken maddelerin özellikleri nasıl olmalıdır

Ses yalıtımında kullanılması gereken maddelerin özellikleri nasıl olmalıdır
Sesin bir ortamdan diğerine geçmesini engelleme çalışmalarına s es yalıtımı denir, sesyalıtımında kullanılması gereken maddelerin özellikleri nasıl olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ses bir kaynaktan çıkar ve dalgalar halinde yayılarak titreşimlere neden olur. Sesin yayılmasında madde ortamının bulunması ve titreşimin gerçekleşmesi gerekir. Ses belli bir kaynaktan çıkarken bir engele çarptığında yön değiştirir. Fakat hızı sabittir. Böylece sesin yansıması olayı gerçekleşir. Sesin yayılması ve yansıması teknik gelişmeler de sağlar.

Ses yalıtımında kullanılması gereken maddelerin özellikleri girintili ve çıkıntılı olmaları, pürüzlü olmaları, engebeli olmaları şeklindedir. Ses yalıtımında kullanılan süngerlerin yüzeyinde bulunan piramit şeklindeki pürüzler ses yalıtımın en iyi şekilde gerçekleşmesi için gereklidir. Böylece ses yalıtımı meydana gelerek, sesin yayılması engellenir ve bir alanda tutulması sağlanır.

227
26
206
8
4
6
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.