Sesi kaydetmeye yarayan teknolojiler nelerdir

Sesi kaydetmeye yarayan teknolojiler nelerdir
Sesi kaydetmeye yarayan teknolojiler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ses kayıt araçları sayesinde insanların seslerini kaydedip daha sonra dinleyebiliriz. Ayrıca ses kayıt araçları bazı meslekler için de oldukça önemlidir. Sanatçılar ve gazeteciler ses kaydını kullanan meslek çalışanlarından bazılarıdır.

  • Thomas Edison 1877’de “fonograf”ı icat etti. Bu aletle sesler kaydedilebiliyor ve kayıtlı sesler dinlenebiliyordu.
  • Daha sonraki yıllarda “gramofon” adı verilen bir araç geliştirildi.
  • Geçmişte şimdiki teyplerin öncüsü olan ”telegrafon” adlı bir aygıt geliştirilmişti.
  • Daha sonra geliştirilen plastik teyp kasetler üretildi.
  • Günümüzde CD denilen kompakt diskte ses kaydedilmektedir.
  • Günümüzde bluetooth (bulutut) kulaklıklar kablosuz ses iletişimi imkânı sağlamaktadır.
  • Günümüzde ses ve görüntü kaydetmek için cep telefonu, kamera vb. araçlardan yararlanılır.
  • Çeşitli araçlar yardımıyla kayıt edilen sesleri depolamak için MP3, MP4, DVD, CD’ler ve taşıyıcı bellekler geliştirilmiştir.

Ses kayıt araçlarından biri olan fonograf, Thomas Edison (Tomas Edison) tarafından icat edilmiştir. Fonograf, hem sesleri kaydeden hem de kaydedilen sesleri dinlemeye yarayan bir araçtır.

Emile Berliner (Emil Berliner), gramofonu icat etmiştir. Gramofon, plaklar üzerine kaydedilmiş sesleri dinlemeye yarayan bir araçtır.

Valdemar Poulsen (Valdemir Polsen) şimdiki teyplerin öncüsü sayılabilen telegrafonu tasarlamıştır. Daha sonra bir Alman şirketi tarafından plastik teyp kasetleri yapılmıştır. Kasetler plaklara göre daha hafif ve daha küçüktür. Ayrıca kasetler plaklara göre daha uzun süre kayıt yapmaktadır. Kasetlerdeki sesleri dinlemek için kullanılan araç kasetçalardır.

41
0
112
1
2
3
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.