Sesin bir enerji türü olduğunu kanıtlayan olaylar

Sesin bir enerji türü olduğunu kanıtlayan olaylar
Sesin bir enerji türü olduğunu kanıtlayan olaylara örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Enerji fen ve teknolojide, fiziksel bir etki yapabilmek için gerekli güçtür. Enerji olarak kabul ettiğimiz maddeler çeşitli cisimler üzerinde çeşitli etkiler yapabilir. Bu etkilere örnek titreşim, kırılma, renk değişimi verilebilir.

Patlamalarda camların kırılması, ses dalgalarıyla böbrek taşlarının kırılması, çığ düşmelerine sebep olabilmesi sesin enerji olduğunu kanıtlayan örnekler arasındadır.

Örneğin, bir enerji olan Güneş ışığı maddelerin renginin solmasına neden olabilir. Ses de başka bir enerji türüdür. Sesin enerji türü olmasını maddelere yaptığı etkilerden görebiliriz. En basit örnek olarak sesin yayılması diyebiliriz. Havadaki tanecikleri titreştiren ses bu şekilde yayılır.

2062
1204
201
180
397
303
2672
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum