Sesin iyi yansıyabilmesi için çarptığı ortamın özellikleri

Sesin iyi yansıyabilmesi için çarptığı ortamın özellikleri
Sesin iyi yansıyabilmesi için çarptığı ortamın özellikleri nasıl olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sert ve pürüzsüz yüzeyler sesi iyi yansıtır. Ses bir kaynaktan çıkar ve dalgalar halinde yayılarak titreşimlere neden olur. Sesin yayılmasında madde ortamının bulunması ve titreşimin gerçekleşmesi gerekir. Ses belli bir kaynaktan çıkarken bir engele çarptığında yön değiştirir. Fakat hızı sabittir. Böylece sesin yansıması olayı gerçekleşir.

Sesin iyi yansıyabilmesi için çarptığı ortamın özellikleri bakımından madde ortamının katı, sıvı ya da gaz molekülleriyle dolu olması gerekir. Madde ne kadar düzenli bir hale sahipse o kadar titreşim ve iletim fazla olur. Bu nedenle katı maddelerde sesin yansıması daha yüksek seviyelerde meydana gelmektedir. Yansıma olayında sesin hızı değişmez.

10
12
10
11
10
10
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.