Sesin maddeyle etkileşiminin sonuçları nelerdir

Sesin maddeyle etkileşiminin sonuçları nelerdir
Sesin maddeyle etkileşiminin sonuçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Derin bir vadide bağırdığınızda bir süre sonra kendi sesinizi duyabilirsiniz. Kışın kar yağarken çevreyi bir sessizlik kaplar. Bu olaylar sesin bir maddeyle etkileşimi sonucunda meydana gelmektedir. Sesin maddeyle etkileşimi sonucunda üç durum gerçekleşebilir.

Sesin maddeyle etkileşiminin sonuçları

  • Ses yayılabilir.
  • Ses yansıyabilir.
  • Ses soğurulabilir

Kaynağından çıkan sesin bir engele çarparak geldiği ortama geri dönmesine sesin yansıması adı verilir. Sesin maddesel ortamda iletilmesi sesin yayılması, sesin yayıldığı ortamda şiddetinin azalması ise sesin soğurulmasıdır.

Katı, sıvı ve gaz ortamlarda yayılan sesleri duyabileceğimiz gibi yansıyan sesleri de duyabiliriz. Sesimiz boş bir odada, dolu bir odaya göre daha net duyulur. Çünkü boş odadaki ses, dolu odadakine göre daha fazla yansır. Böylece sesimizi daha net duyabiliriz.

12
189
18
11
18
3
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.