Sevgi sözcüğünün size çağrıştırdığı kavramlar

Sevgi sözcüğünün size çağrıştırdığı kavramlar
Sevgi sözcüğünün size çağrıştırdığı kavramları yazınız, bu kavramlardan birini seçerek bilgilendirici bir metin yazınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük yaşamda en çok kullanılan sözcüklerden birisi, sevgi sözcüğüdür. Gün içerisinde sık sık duyar ya da okuruz. Sevgi, insanları birbirine yakınlaştıran ve içten içe onları birbirlerine bağlayan ruhsal bir eğilimdir. Çok etkin bir güçtür.

Sevgi sözcüğü kimi insanlara güven, şefkat, dostluk, bağlanma, sempati, aşk, emek gibi soyut kelimeleri çağrıştırırken; kimi insanlara da hayvanlar, çocuklar, oyuncaklar, oyunlar, sevinç, mutluluk, hüzün, gözyaşı, renkler, gökkuşağı, gülücükler, kahkaha, sohbet gibi bir çoğu somut olan kelimeleri çağrıştırır.

Sevgi insanların mutlu, huzurlu, adil bir hayat yaşamalarını sağlar. İnsanlar birbirini ve doğayı sevdikleri sürece mutlu yaşarlar. Mutlu olmanın sırrı doğayı sevmek, insanı sevmek, bilimi ve sanatı sevmekle mümkündür. İnsanların birbirini sevmesi, birbirlerine güvenmeleri anlamına gelmektedir. Sevgi insanları birbirine bağlayan en önemli değerlerden biridir. Sevgi olmadan dünyanın bir anlamı olmaz ya da kalmaz.

Sevgi kelimesinin çağrıştırdığı kavramlar, merhamet, vicdan, insaf, hoşgörü, saygı, muhabbet olarak akla gelmektedir. Bu kavramlar birbirini tamamlayan kavramlar olarak bilinmektedir. Böylece erdemli kişiler dünyanın da güzelleşmesi için uğraşırlar. Sevgi olmadan dürüstlük, erdem, merhamet, yardımseverlik, muhabbet gibi değerlerin olması imkansızdır

2724
1713
1594
532
655
526
2324
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.