Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “Her doğan, İslam fıtratı üzere doğar, sonra anne babası onu Yahudi, Hristiyan, Mecusi yapar

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “Her doğan, İslam fıtratı üzere doğar, sonra anne babası onu Yahudi, Hristiyan, Mecusi yapar
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “Her doğan, İslam fıtratı üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi, Hristiyan, Mecusi yapar.” (Müslim, Kader, 6.) hadisini yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “Her doğan, İslam fıtratı üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi, Hristiyan, Mecusi yapar.” (Müslim, Kader, 6.) hadisini yorumlayınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu hadis, insanların doğuştan Allah'a inançla geldiğini ve İslam'ın temel inancının insan fıtratının bir parçası olduğunu ifade eder. Ancak ailesinin veya çevresinin etkisiyle farklı bir inanca sahip olabileceklerini belirtir. Dinin kişisel bir tercih olduğunu ve zorla kabul edilmemesi gerektiğini vurgular.

0
1
0
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.