Sevgili Peygamberimizin doğduğu dönemde Arap toplumunda hangi olumsuzluklar yaygın

Sevgili Peygamberimizin doğduğu dönemde Arap toplumunda hangi olumsuzluklar yaygın
Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) doğduğu dönemde Arap toplumunda hangi olumsuzlukların yaygın olduğu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.), Mekke’de dünyaya gelmiştir. Mekke, Arabistan yarımadasında bulunan en kadim şehirlerden biridir. Burada ilk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem (a.s.)’ın inşa ettiği, Hazreti İbrahim a.s.’ın oğlu Hazreti İsmail a.s. ile beraber tamir ettiği Kabe de bulunmaktadır.

Peygamber a.s.’ın doğduğu çevrede toplumsal hayatta din bakımdan putperestlik, falcılık, büyücülük gibi faaliyetler vardı. Kültür bakımdan, kölelik, kadınların alınıp satılması, kız çocuklarının gömülmesi gibi faaliyetler cahillik olarak yapılıyordu. İnsanların birbirine güveni, saygısı yoktu. Ticari ilişkilerde faiz, tefecilik, kumar önde geliyordu. Toplumda büyük bir ifsat durumu vardı.

6527
5279
2147
1734
1249
869
3660
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
33 Yorum