Sevinçler paylaştıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalır sözünden neler anlıyorsunuz

Sevinçler paylaştıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalır sözünden neler anlıyorsunuz
Sevinçler paylaştıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalır sözünden neler anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevinçler paylaştıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalır cümlesinin ne anlatmak istediğine birlikte bakalım. Cümleyi iki parça olarak inceleyeceğiz, virgülden önceki kısım ve sonraki kısım olmak üzere:

İlk olarak paylaşmaktan bahsetmektedir. Cümlenin ilk kısmına baktığımızda sevinçlerin paylaştığımız zaman çoğaldığı, yani bir mutluluğumuzu başkalarıyla paylaştığımızda sevincimizin artacağı çünkü o kişi ile birlikte mutlu olacağımızı belirtir.

İkinci bölümünde ise üzüntülerimizin paylaştıkça üzüntülerimizin azaldığından bahseder. Bu demektir ki, bir üzüntümüzü birisi ile paylaştığımızda o insan bizi teselli edeceği için üzüntümüz azalır.

İnsanlar diğer insanlarla birlikte yaşarlar. Birlikte yaşamanın vazgeçilmez kuralı paylaşmaktadır. Mutluluklar başkalarıyla paylaşıldığı zaman artar ve paylaştığımız insanlar da mutlu olur, böylece sevgi paylaştıkça çoğalmış olur. Yine üzüldüğümüzde bunu başkalarıyla paylaştığımızda onlar da bizim üzüntümüzle üzülür ve acımızı paylaşırlar. Böylece üzüntülerimiz azalır.

111
35
149
31
31
31
532
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.