Sevr Antlaşması niçin hukuken geçersiz sayılmıştır

Sevr Antlaşması niçin hukuken geçersiz sayılmıştır
Sevr Antlaşması niçin hukuken geçersiz sayılmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı ile itilaf devletleri arasında imzalanıp mebuslar meclisinin onayından geçmediği için hukuken geçersiz bir anlaşmadır.

Antlaşmayı imzalayan devletlere göz atacak olursak: Sevr Antlaşması TBMM hükümeti ile değil İstanbul hükümeti ile imzalanmıştır. TBMM hükümeti antlaşmanın tarafları arasında yer almıyordu. TBMM’nin antlaşmada taraf olmaması Sevr Antlaşmasını hukuken geçersiz kılmaya yeterli sebep teşkil etmektedir.

Aynı Ayastefanos Antlaşması'nda olduğu gibi bir antlaşmanın yürürlüğe girmesi Parlamento'nun onayına bağlıdır. Osmanlı Parlamentosu dağılmıştı meclisi mebusanda bu antlaşmayı kabul etmedi. Bundan dolayı Sevr Osmanlı Hukuku açısından da geçersizdir.

4
58
3
56
3
3
150
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.