Sevr Antlaşması’nı barışa son veren barış ifadesi ile ilişkilendiriniz

Sevr Antlaşması’nı barışa son veren barış ifadesi ile ilişkilendiriniz
Sevr Antlaşması’nı barışa son veren barış ifadesi ile ilişkilendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sevr Antlaşması’nı barışa son veren barış ifadesi ile ilişkilendiriniz

Ödev cevabı kısaca : Sevr Antlaşması, “barışa son veren barış” olarak adlandırılır, çünkü bu antlaşma Osmanlı İmparatorluğu’na ağır şartlar dayatır ve imparatorluğun bölünmesini ve parçalanmasını öngörür, bu da aslında yeni bir çatışma ve savaşın kapısını aralar.

"Barışa son veren barış" ifadesi, Sevr Antlaşması'nın içerdiği hükümlerin Türkiye için adil olmadığına ve anlaşmanın barış getirmek yerine daha fazla sorun yarattığına vurgu yapar. Bu ifade, Türkiye'nin ulusal egemenliğini zayıflatan, toprak bütünlüğünü tehdit eden ve bağımsızlığını kısıtlayan Sevr Antlaşması'nın aslında barışı sağlamak yerine yeni çatışmalara neden olduğunu ifade eder. Bu nedenle, Türk milleti tarafından Sevr Antlaşması'nın kabul edilemez olduğu düşünülmüş ve Millî Mücadele'nin başlamasına yol açmıştır.

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.