Sevr Barış Antlaşması’nın imzalanmasına giden süreç ile ilgili daha fazla bilgi veriniz

Sevr Barış Antlaşması’nın imzalanmasına giden süreç ile ilgili daha fazla bilgi veriniz
Sevr Barış Antlaşması’nın imzalanmasına giden süreç ile ilgili daha fazla bilgi veriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sevr Barış Antlaşması’nın imzalanmasına giden süreç ile ilgili daha fazla bilgi almak için “https://ders.eba.gov.tr” genel ağ adresindeki videoyu izleyebilirsiniz.

Ödev cevabı kısaca : Sevr Barış Antlaşması ve sonrasındaki gelişmeleri madde madde özetleyebilirim:

  • Sevr Barış Antlaşması, I. Dünya Savaşı'nın sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nun kaybettiği ve işgal edildiği dönemde 10 Ağustos 1920 tarihinde imzalandı.
  • Antlaşma, İtilaf Devletleri (Fransa, İngiltere, İtalya) ile Osmanlı İmparatorluğu arasında gerçekleşti.
  • Sevr Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarının büyük bölümünü kaybetmesini içeriyordu. Bu topraklar arasında Anadolu'nun büyük bir kısmı da bulunuyordu.
  • Antlaşma, Türk milleti ve hükümeti tarafından kabul edilemez bulundu. Halk ve Kurtuluş Savaşı liderleri, bu antlaşmaya karşı çıkarak mücadeleye başladı.
  • Türk Kurtuluş Savaşı, Sevr Antlaşması'na karşı verilen bağımsızlık mücadelesiydi. Türk milleti, Sevr hükümlerini iptal etmek ve bağımsızlık kazanmak için savaştı.
  • Türk Kurtuluş Savaşı'nın sonunda Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalandı. Lozan, Sevr hükümlerini resmi olarak iptal etti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdı.
  • Sevr Barış Antlaşması, Türk milleti için büyük bir hakaret ve tasfiye anlaşması olarak kabul edilir. Türkiye'nin bağımsız bir cumhuriyet olarak kurulmasında dönüm noktası Lozan Antlaşması oldu.

1
0
2
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.