Sevr Barış Antlaşması’nın uygulamaya girmemesinin nedenleri

Sevr Barış Antlaşması’nın uygulamaya girmemesinin nedenleri
Sevr Barış Antlaşması’nın maddelerini okuyunuz. Bu antlaşmanın uygulamaya girmemesinin nedenlerini hakkında bilgiler vereceğiz.

Sevr Antlaşması, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra İtilaf devletleriyle Osmanlı devleti arasında imzalanan antlaşmadır.

Sevr Antlaşması, ülkemizin aleyhine birçok madde içerdiğinden dolayı uygulamaya girmemiştir. Ayrıca, Sevr Antlaşması TBMM hükumeti ile değil İstanbul hükumeti ile imzalanmıştır. TBMM hükumeti antlaşmanın tarafları arasında yer almıyordu. Bu yüzden yürürlüğe girmemiştir.

Sevr antlaşması hukuken geçersiz sayılmıştır. Bunun nedeni Sevr antlaşmasının İstanbul hükümeti tarafından imzalanması. Osmanlı devletinde uluslararası bir anlaşma imzalanacak ise o antlaşma Mebusan Meclisi'nin imzalaması gerekir. Fakat o zamanlarda padişah mebusan meclisini kapatmıştı ve TBMM geçerli meclisti. Sevr antlaşmasını İstanbul hükümeti yani saltanat şura sı imzalamıştır. Bu nedenle Sevr antlaşması hukuken geçersiz bir antlaşmadır.

200
179
179
45
45
45
185
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.