Seyahat etmeniz engellenseydi neler hissederdiniz

Seyahat etmeniz engellenseydi neler hissederdiniz
Seyahat etmeniz engellenseydi neler hissederdiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yerleşme ve seyahat etme, temel anayasal haklardan biridir. Her insan bir yerleşim yerinde doğar ve büyür. Ancak her insan yaşamı boyunca aynı yerde kalmaz. Birçok insan eğitim görme , tedavi olma, alışveriş etme vb. nedenlerle yurt içinde veya dışında seyahate çıkar. Bazı insanlar ise ekonomik gereksinimlerini karşılama ve geçimini sağlama gibi nedenlerle doğup büyüdükleri yerden göç ederek başka bir şehre veya ülkeye yerleşirler.

Yerleşme özgürlüğü kişinin yasalara uygun ve başkalarına zarar vermeyecek biçimde dilediği yere serbestçe yerleşebilmesidir. Seyahat özgürlüğü ise kişinin serbestçe dolaşabilmesi ve yer değiştirmesidir.

Bu hakkın engellenmesi demek, insanları sıkıntıya sokmak demektir. Bu hakkın engellenmesi ile sadece insanlar değil ülke de ekonomik sıkıntıya düşer. Bazı bölgelerde işgücü vardır iş yoktur bazı bölgelerde iş vardır işgücü yoktur. Seyahat özgürlüğü ile bunları bir araya getirmek mümkündür.

1
0
1
7
1
1
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.