Şeytanın dostluğu darağacına kadardır atasözünün anlamı

Şeytanın dostluğu darağacına kadardır atasözünün anlamı
Şeytanın dostluğu darağacına kadardır anlamı, kötü arkadaş, kişiyi yoldan çıkarıp ölüme kadar sürükleyebilir. Ama ölümün eşiğinde onu kaderiyle baş başa bırakır.

Şeytanın dostluğu darağacına kadardır anlamı şu şekilde :

Kimi insanlar vardır ki, tıpkı şeytan gibidirler. Kurnaz, düzenbaz, alçak ve kötü niyetlidirler. Bunlar kimilerini çıkarları için türlü yollara iterler, kandırıp yoldan çıkarırlar, tehlikeli işlere bulaştırırlar. Bütün bunları yaparken kendisi ile beraber olduklarını söylerler ama belâ ve felâketlerle karşılaştıklarında, ölümle burun buruna geldiklerinde onu hemen terk ederler.

İnsanı iyiye kılavuzluk eden de, kötüye kılavuz eden de arkadaşıdır. Kötü arkadaş insanı yoldan çıkarıp ölüme kadar sürükleyebilir. Arkadaşlarımızın kimler olduğuna dikkat etmek zorundayız. Çıkarcı, kötü niyetli kimse insanı yoldan çıkarıp ölüme kadar götürebilir. Oysa o ana kadar hep bizim yararımıza çalışıyor gibi görünmüştür.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.