Siber zorbalık ne demektir, araştırınız

Siber zorbalık ne demektir, araştırınız
Siber zorbalık ne demektir, araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Siber zorbalık ne demektir, araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Siber zorbalık, dijital teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilen zorbalıktır. Sosyal medya, mesajlaşma platformları ve cep telefonları gibi dijital ortamlarda hedef seçilen kişileri korkutmaya, kızdırmaya veya utandırmaya yönelik tekrarlanan bir davranışı ifade eder. Bu tür zorbalık, yüz yüze zorbalıkla birlikte gerçekleşebilir ve genellikle dijital izler bırakır. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen güvendiğiniz bir yetişkinle konuşmalısınız.

Siber zorbalık, internet ve dijital iletişim araçları üzerinden yapılan istismar ve saldırgan davranışları ifade eder. Bu tür zorbalık, genellikle sosyal medya, çevrimiçi oyunlar veya mesajlaşma uygulamalarında yaşanır. Mağdurların psikolojisini ve çevrimiçi güvenliğini olumsuz etkileyebilir.

1
1
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.