Siberkondria hastalığına yakalananlar neler yapmaktadırlar

Siberkondria hastalığına yakalananlar neler yapmaktadırlar
Siberkondria hastalığına yakalananlar neler yapmaktadırlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Siberkondria veya siberkondri, hastalık arama hastalığı olarak da tanımlanan modern bir sağlık sorunudur. Herhangi bir kaygı belirtisi olmayan birinin bile internette sağlık bilgileri arayışı; sağlık anksiyetesinin artışına neden olabilir.

Siberkondria (Siberkondri) Kimlerde Görülür

Farklı araştırmalarda farklı sonuçlar olmakla birlikte genç ve etkin okur-yazar seviyesi olan bireylerde “Siberkondria” belirtileri daha fazla saptanmaktadır.

Sağlık sorunlarınız için en doğru bilgiyi vakit kaybetmeden doktorunuza danışmak; hem ruh sağlığınız hem de altta yatan gerçek sağlık sorunlarınızın çözümü için en doğru karar olacaktır.

Siberkondria, kişinin internetten okuduğu bilgilerle kendi şikayetlerine bir tanı koyma hastalığıdır. Bu kişiler çok uzun yıllar kendi hastalıklarından dolayı kaygı yaşarlar. Günlük hayatta bu tarz kişilere hastalık hastası, tıp dilinde ise hipokondriyak adı verilir.

Hipokondriyak hastalığının tıpta bir sebebi bulunamamıştır. Kişi kendi bedeniyle sürekli meşgul olduğu için hayatın büyük zorluklar meydana getirmektedir. Zaman geçtikçe teknolojinin çok ilerlemesi ile hipokondriyak hastalığı daha da pekişmiş ve siberkondria hastalığına dönüşmüştür.

Bu kişiler bedenlerinde oluşan en ufak bir sıkıntının sebebini internetten derinlemesine araştırıyor ve bu araştırmaların sonucunda kendisine bir tanı koyuyor. Daha sonra ise bu hastalığın tedavisini araştırıyor. Bu durum kişilerde doktorlara olan güvenin azalmasına sebep oluyor.

52
0
13
5
10
14
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.