Sıcakkanlı hayvanlar hangileridir

Sıcakkanlı hayvanlar hangileridir
Sıcakkanlı hayvanlar hangileridir, sıcakkanlı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıcakkanlı hayvanlar, vücut ısısı ortama göre değişmeyen hayvanlara sıcak kanlı hayvanlar denir. Memeliler ve kuşlar sıcak kanlı, yılan gibi sürüngen ve omurgasız hayvanlar ise soğuk kanlıdırlar.

Sıcakkanlı canlıların, örneğin memelilerin vücut sıcaklıkları bulundukları ortamın sıcaklığı ne olursa olsun sabittir. Sıcakkanlı canlılar vücut sıcaklıklarını sabit tutabilmek için çok miktarda enerjiye ihtiyaç duyar. Bu nedenle besin ihtiyacı sıcakkanlı canlılar için hayati öneme sahiptir.

Temelde, memeliler ve kuşlar sıcakkanlıdır. Dış sıcaklık değişikliklerine rağmen vücut sıcaklığını istikrarlı bir seviyede muhafaza edebilirler. Sıcak kanlılık, kuşlar ve memeliler için büyük bir avantajdır; çünkü ortam sıcaklığının mevsimsel olarak büyük oranda dalgalandığı yıl boyunca onları aktif hale getirir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.