Sıcaklık koşulları birbirine yakın olduğu hâlde bazı yerlerde dışarı asılan çamaşırlar çok çabuk kururken bazı yerlerde çok uzun

Sıcaklık koşulları birbirine yakın olduğu hâlde bazı yerlerde dışarı asılan çamaşırlar çok çabuk kururken bazı yerlerde çok uzun
Sıcaklık koşulları birbirine yakın olduğu hâlde bazı yerlerde dışarı asılan çamaşırlar çok çabuk kururken bazı yerlerde çok uzun sürede kurur. Bunun nedeni ne olabilir? Bu neyin kanıtı olabilir?

Soru : Sıcaklık koşulları birbirine yakın olduğu hâlde bazı yerlerde dışarı asılan çamaşırlar çok çabuk kururken bazı yerlerde çok uzun sürede kurur. Bunun nedeni ne olabilir? Bu neyin kanıtı olabilir?

Ödev cevabı kısaca : Çamaşırların farklı hızlarda kurumasının nedeni genellikle hava nemine ve atmosfer koşullarına bağlıdır. Yüksek nem, çamaşırların daha yavaş kurumasına yol açabilir. Rüzgar hızı, güneş ışığı ve kumaş türü de kuruma sürecini etkileyen faktörlerdir. Bu durum, aynı sıcaklıkta olmalarına rağmen çamaşırların farklı yerlerde farklı hızlarda kuruduğunu gösterir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.