Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumlar

Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumlar
Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumların adlarını söyleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şiddet ve şiddet eğilimi çok kötü bir şeydir. Toplumumuzda da çocukların da şiddet görmesi söz konusu olmaktadır. Öğrenciler de şiddete maruz kaldıkları doğrudur. Şiddete uğrayan öğrencilerin de yardım alabileceği kurumlar bulunmaktadır.

Öğrencilere karşılıksız yardım eden ve öğrencilerin çeşitli sorunlarıyla ilgilenen kurumlar genelde dernek ve vakıf olarak faaliyet göstermektedir. Öğrenciler de zor durumda kalabilirler. Öğrencilerin şiddete maruz kalmaları en önemli sorunlardandır.

Okullar; çocuklara ve ergen bireylere dayanışma, sevgi ve saygı değerlerini öğrenme ve bu değerleri içselleştirme olanaklarını sunar. Şiddet içermeyen davranış ve ortamların yaygınlaştırılması, öğrenciler ve okul personeli arasında, öğrencilerin kendi aralarında ve daha geniş topluluklarda gerilimlerin azaltılması ve çatışmaların giderilmesi için önemli bir kaynak olarak hizmet eder. Buna rağmen, günümüz şartlarında bazı çocuklar ve ergen bireyler okul ortamında şiddete maruz kalmakta ve şiddeti öğrenmektedir.

Bütün gayretlere rağmen şiddet engellenemiyorsa öğrencinin ve ailesinin yardım alacağı kurum ve kuruluşlara başvurması mümkündür. Bu kurum ve kuruluşlar aşağıdaki gibidir:

Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumların adları şu şekildedir:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri
  • ALO 183 Sosyal Destek hattı
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak çalışan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)
  • Valilikler - Kaymakamlıklar
  • Cumhuriyet Başsavcılıkları
  • Emniyet Müdürlükleri - Karakollar
  • Sağlık Kuruluşları
  • Çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşları

431
31
217
31
31
409
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.