Şiddetle karşılaşan kişiler nerelere başvurabilir

Şiddetle karşılaşan kişiler nerelere başvurabilir
Şiddetle karşılaşan kişiler nerelere başvurabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların toplum içinde yaşarken bazı şiddetlere maruz kalması söz konusu olabilir. Çünkü suç, toplumun bir parçası haline gelmiş olabilir. Suçla mücadele etmede yaşanan aksaklıklar insanların zarar görmesine neden olabilir. Şiddetle karşılaşan insanlar kendilerini savunmak için yetkili mercilere başvurmak zorundadır. Çünkü adaletin sağlanması ancak kanunen gerçekleşebilir.

Şiddetle karşılaşan kişiler, karakola başvurabilir. Polisten ve jandarmadan yardım isteyebilir. Sığınma evlerinden yardım isteyebilirler. Bakanlıkların ilgili müdürlüklerinden yardım isteyebilirler. Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yardım talep edebilirler. Sağlık Bakanlığı’ndan yardım talep edebilirler. Sosyal devletin her türlü imkanlarından yararlanabilirler. Şiddet bir suçtur. Bu suçun cezasını bulması gerekir. Bunun için de bireysel mücadele de şarttır.

Şiddetle karşılaşan kişiler nerelere başvurabilir

Aile yaşamında şiddetle karşılaşan kişiler ise Alo 183 (Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı) arayarak yardım isteyebilir. Bu numaraya 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

Alo 183 ücretsiz bir hattır. Türkiye’nin her yerinden ücretsiz olarak ulaşılabilmektedir.

Bunların dışında şiddet gören kişiler ise ALO 155 Polis imdat hattını ya da ALO 156 Jandarma’yı 7 gün 24 saat arayarak durum hakkında bilgi verebilir ve yardım isteyebilir.

16
6
110
9
10
10
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.