Sıfat ne demektir, sıfat ve isim arasındaki fark nedir

Sıfat ne demektir, sıfat ve isim arasındaki fark nedir
Sıfat ne demektir, sıfat ve isim arasındaki fark nedir, bir varlığı tanımada isim ve sıfat hangi açılardan katkı sağlar? Arkadaşlarınızla tartışınız.

Soru : Sıfat ne demektir, sıfat ve isim arasındaki fark nedir, bir varlığı tanımada isim ve sıfat hangi açılardan katkı sağlar? Arkadaşlarınızla tartışınız.

Cevap : Dil bilgisi konusunda birçok kavramlar önümüze çıkmaktadır. İsim, sıfat, zamir, bağlaç, edat gibi kavramlar bunlardan bazılarıdır.

Sıfat, isimlerden önce gelerek varlıkların durumunu, biçimini, rengini, miktarını bildiren kelimelerdir. Sıfatlar, isimlerden önce gelir ve varlıkları niteler. İsim, varlıkların karşılığı olan kelimelerdir, sıfatlar ise ismi niteleyen kelimelerdir.

Sıfatlar, isimlerin önüne gelerek, onların özelliklerini (renk, şekil, durum, sayı vb.) belirterek sıfat tamlamasını oluştururlar. İsimler, daha belirgin hale gelinmesi amacıyla başka bir isim ile tamamlanarak isim tamlamalarını oluştururlar. Özetle Masa gibi kütük diyebiliyorsun ama masa gibi masa diyemiyorsun. İsim kavramları ayırt etmek için ve var etmek için var, sıfat var olanın nasılını tanımlamak için var.

1592
1441
318
277
260
265
1442
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum