Sigara içen bir insanın hangi organları daha çok zarar görür

Sigara içen bir insanın hangi organları daha çok zarar görür
Sigara içen bir insanın hangi organları daha çok zarar görür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sigara üst solunum yolları, kulak burun boğaz rahatsızlıkları, gırtlak ve akciğer kanseri, mide bağırsak kanamaları ve kanseri, genital organlar, kadın doğum kanserleri, kalp damar sistemi tahribatı ve tıkanıklıkları, beyin damar sistemi ve ciltte kırışıklık gibi zararlara yol açıyor.

Sigara içen bir insanın hangi organları daha çok zarar görür? Sigara sağlığa zararlıdır. Sigara içen bir kişinin daha çok şu organları zarar görür.

  • Akciğer
  • Kalp
  • Mide ve bağırsaklar
  • Ağız
  • Deri
  • Dişler
  • Sigara vücudun tüm organlarına zarar verir.

Sigara içmek, ölümle sonuçlanan kalp hastalığının başlıca nedenidir. Arterlerinizi sertleştirir ve daraltır ve kanınızın kalınlaşmasına ve pıhtılaşmasına neden olur, bu da kalp krizine neden olabilir.

Akciğer kanseri hastalığı % 90 oranında sigara içilmesiyle bağlantılıdır. Erkeklerde ve kadınlarda görülen kanser ölümlerinin en önemli sebebidir. Sigara içmek ayrıca, ağız, böbrek, karaciğer, mesane, pankreas, mide, kolon ve rektum kanserleri dahil olmak üzere birçok başka kanser olasılığını da artırmaktadır. Sigara, akciğerlerdeki küçük hava keselerine zarar veren bir grup hastalık olan KOAH’ın (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) ana nedenidir.

1001
85
761
18
5
1003
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.