Sigara ve alkol kullanımı sadece vücuda mı zarar verir

Sigara ve alkol kullanımı sadece vücuda mı zarar verir
Sigara ve alkol kullanımı sadece vücuda mı zarar verir, bu maddelerin çevreye de zararları olup olmadığını tartışalım bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sigara ve alkol kullanımı sadece onu kullananlara değil, çevreye de ciddi zararlar verir. Örneğin, alkollü bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında çeşitli yaralanmalar oluşabileceği gibi maddi hasarlar da meydana gelebilir. Sigaradan çıkan zehirli duman hem havayı kirletir hem de bu havayı soluyan canlıların sağlığını olumsuz etkiler. Ayrıca sigara izmariti, paket atıkları ve alkol şişeleri çevreyi kirletir. Söndürülmeden atılan sigara ve rastgele atılan şişe kırıkları orman yangınlarına neden olabilir.

Sigara ve alkolün zararlarından korunmak için bu maddelerden ve bunların kullanıldığı ortamlardan uzak durulmalıdır. Ayrıca çeşitli spor faaliyetlerine katılmak; müzik, resim gibi uğraşlar edinmek; çevre gezileri yapmak, sevdiklerimizle vakit geçirmek hem boş zamanları değerlendirmede hem de zararlı alışkanlıkları önlemede çok etkilidir.

25
8
9
4
6
25
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.