Sigara ve alkolün insan sağlığına olumsuz etkilerini resim, şiir, hikâye

Sigara ve alkolün insan sağlığına olumsuz etkilerini resim, şiir, hikâye
Sigara ve alkolün insan sağlığına olumsuz etkilerini resim, şiir, hikâye gibiyöntemlerle yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sigara Öldürür

Çekince ciğerine onu
Olur insanın sonu
İçme kardeş gel bırak
Budur uzun yaşamın yolu

Kimseler sevmez kokusunu
Çocuklar zorla solur onu
Sağlığa da keseye de zarar
Kardeş gel bırak bunu

Sigaranın Zararları

Sigara içmeyin
Hasta olursunuz
Zehirlenirsiniz

Yeşilay haftası
Sigara bırakma haftası
Artık sizde
Sigarayı bırakın

Bu sigara bir zehir
Bağımlılık yapar
Yeşilay haftası
Sakın içmeyin

Sigaranın zararları hikaye

Hasan’ın babası çok iyi bir insan olsa da her gün çok sayıda sigara içer ve sürekli olarak öksürürmüş. Evde Hasan’ın babasının dışında sigara içen biri yokmuş. Hasan’ın annesi, abisi ve kendisi her gün birçok aktivite gerçekleştirebilirken, babasının pek hali olmazmış. Sigara kullandığı için kendisini enerjisiz ve nefessiz hissedermiş. Bu sebepten dolayı Hasan babası ile çok vakit geçiremezmiş. Ayrıca Hasan’ın babası hep çocuklarının yanında sigara içermiş. Hasan rahatsız olsa da babası kızar diye ona bir şey demezmiş.

Günlerden bir gün Hasan’da babasını çok sevdiği için onu örnek alarak sigara içmeye karar vermiş. Babası Hasan’ı sigara içmemesi konusunda uyarsa da kendisinin de içtiğinden dolayı bu uyarıda pek etkili olamamış. Bu yüzden sigara içen insanlar, unutmayın ki çok sevdiğiniz çocuklarınız da sizler gibi sigara içecek. Onlara lütfen bu zulmü yaşatmayın.

837
495
2527
438
319
370
2487
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum