Şikayet eş anlamlısı nedir

Şikayet eş anlamlısı nedir
Şikayet kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, şikayet nedir, şikayet TDK anlamı nedir, şikayet kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hoşnutsuzluk belirten söz ya da yazı anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Şikayet kelimesi sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır.

Şikayet kelimesinin eş anlamlısı nedir

Şikâyet kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Yakınma, Sızlanma, Yaygara

Şikayet sözcüğü yaygın biçimde kullanılan bir kelimedir. Şikayet sözcüğünün birden çok eşanlamlı karşılığı vardır. Örneğin; "yakınma" sözcüğü şikayet sözcüğünün eş anlamlısıdır.

Şikayet TDK anlamı nedir

Hoşnutsuzluk belirten söz veya yazı, sızlanma, sızıltı, yakınma (II), yakıntı. "Vali ne yapsa hâkim onu imzalar ve hiçbir şikâyet mevzusu duyulmazmış." - Abdülhak Şinasi Hisar

Şikayet kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Senin hakkında çok fazla şikayet olduğu için soruşturma başlatmak zorundayız.
  • Veliler öğrencilerden şikayet etmeye başladığı için okul yönetimi olarak yeni bir şeyler yapmamız gerekir.
  • Sürekli şikayet ettiğiniz için bu konuyu gündeme getirmemiz gerekiyor.
  • Bazen şikayetçi olduğun şeyleri bizzat senin değiştirmen gerekir.

Etiketler :
1
1
1
2
3
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.