Şikemperver nedir

Şikemperver nedir
Bu kelimelerin genel olarak sık kullanılmaması bu kelimelerin hiç kullanılmadığı anlamına gelmemektedir. Zaman zaman kullanılan Şikemperver gibi kelimelerin anlamı çok merak edilmektedir. Şikemperver ne demek? Şikemperver TDK sözlük anlamı nedir?

Şikemperver ne demek

Şikemperver aslında Türkçeye Farsçadan gelmiştir. Şikemperver bir sıfattır. Anlamı; boğazına düşkün, yemek yemekten zevk alan, yemek yemeyi seven kişiler şeklindedir. Şikemperver kelimesi etimolojik açıdan incelendiğinde ise şikem kelimesi karın anlamına gelirken, perver kelimesi de besleyen anlamına gelir.

Şikemperver TDK sözlük anlamı nedir

Şikemperver sözcüğünün TDK sözlüğündeki anlamı; boğazına düşkün olarak geçmektedir.

sıfat, eskimiş, mecaz, Farsça şikemperver

Şikemperver kökeni nedir

(ﺷﻜﻡ ﭘﺮﻭﺭ) sıf. ve i. (Fars. şikem “karın” ve perver “besleyen” ile şikem-perver) Boğazına düşkün (kimse), obur: Kadı Efendi biraz şikemperver olduğundan keşkeğin ortasındaki tereyağını kendi önüne almak isteyip kaşığı eline alır (Fâik Reşat).

Yemek yemeyi seven insanlara ne denir

Farsça şikamparvar شكمڀرور ""mide besleyen", yemeğe düşkün" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça şikam veya şikamb شكم/شكنب "mide, işkembe" sözcüğünden türetilmiştir. işkembe, +perver maddelerine bakınız.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.