Simya döneminde yaşadığınızı düşününüz

Simya döneminde yaşadığınızı düşününüz
Simya döneminde yaşadığınızı düşününüz, suyun element olmadığını söyleyebilmek için nasıl bir kanıt bulmanız gerekirdi bu konuda sizlere ksıa bilgiler vereceğiz.

Suyun element olmadığını kanıtlamak için suyun; hidrojen ve oksijenin kimyasal yolla birleşerek oluştuğunu yani bir bileşik olduğunu ispatlamam gerekirdi. Çünkü elementler kimyasal yolla ayrışamaz iken bileşikler ayrışabilir. Ben de suyu ayrıştırmayı başarmaya çalışır ve element olmadığını ispat ederdim.

Suyun birden fazla element tarafından oluştuğunu yani bir bileşik olduğunu ispatlamamız gerekirdi. Suyun iki hidrojen ve bir oksijen ile kimyasal yolla birleşerek oluştuğunu, bir bileşik olduğunu, ispatlamamız gerekirdi. Zira elementleri kimyasal yolla ayrıştıramayız fakat bileşikleri ayrıştırabiliriz.

245
164
146
148
64
40
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.