Simyacıların yaptığı çalışmalar kimya biliminin gelişimine nasıl bir katkı sağlamış olabilir

Simyacıların yaptığı çalışmalar kimya biliminin gelişimine nasıl bir katkı sağlamış olabilir
Simyacıların yaptığı çalışmalar kimya biliminin gelişimine nasıl bir katkı sağlamış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Simyacılar, tarih boyunca çeşitli maddeleri araştırmışlar ve bu maddelerden yeni maddeler elde ederek altın üretmeye çalışmışlardır. Sihir, büyü gibi faaliyetlerin de sıklıkla yapıldığı simyacılık bir bilim olmaktan uzak çıkar amacıyla altını kazanca çevirmek için yapılan bir faaliyet olmuştur.

Deneme yanılma yöntemleriyle, değersiz madenleri altın çevirme, ölümsüzlük iksirini bulmaya çalışma ve bütün hastalıkları iyileştirme amacıyla yapılan çalışmalara simya denir. Bu çalışmalarla uğraşan kişilere simyacı denir.

Simya bir bilim dalı değildir. Teorik bir temele dayanmaz ve sistematik bilgi birikimi içermez. Simyacılar deneme yanılma yoluyla farklı şeyleri keşfetmişlerdir.

Simyacıların, altın üretmek için bütün elementleri kullanmaları farklı elementlerin meydana gelmesine ve keşfedilmesine neden olarak kimyaya katkı sağlamıştır. Böylece simya, kimyanın ortaya çıkmasında ve gelişmesinde bir katkı meydana getirmiştir. Kimya bilimi geçmişten günümüze daha çok gelişmiş ve her geçen gün elementlerin sayısı daha da artmaya başlamıştır.

1707
668
730
246
258
191
2156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.