Sinan Şamil Sam Hayatını Kaybetti - Sinan Şamil Sam Kimdir?

Sinan Şamil Sam Hayatını Kaybetti - Sinan Şamil Sam Kimdir?
'Boğazın Boğası' lakaplı eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, İstanbul'da karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

41 yaşındaki Sinan Şamil Sam, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 01.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu. Kardeşi Alparslan Sam, "Bildiğiniz gibi uzun süredir tedavi görüyordu. Doktorlar elinden geleni yaptı ancak 01.00 sıralarında hayatını kaybetti. Ankara Kocatepe Camisi'nde Cumartesi günü öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek" dedi.

Ailesi ve yakınlarının hastaneye geldiği Sam'ın ölümüyle ilgili  açıklamayı kardeşi Alparslan Sam yaptı.

Sam, ağabeyinin 01.30 sularında vefat ettiğini belirterek, "Hepimizin  başı sağolsun. Sözün bittiğini yerdeyiz. Çok üzgünüm. Gerek başka hastanedeki  gerekse burada Pendik'te doktorlar ellerinden geleni yaptılar ama bu sefer  olmadı. Çok üzgünüz" dedi. Sam'ın cenazesinin yarın Ankara'da Kocatepe Camisi'nde  kılınacak öğlene namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Sinan Şamil Sam 1974 yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde doğdu. 9  defa Türkiye şampiyonluğu kazanan Sam, amatör olarak boks yaparken 1992 Dünya  Gençler Şampiyonu, 1993 Avrupa Şampiyonu, 1999 Amatör Dünya Boks şampiyonu oldu.  2000 yılında profesyonelliğe geçen Sam, 2002 yılında Avrupa Şampiyonu oldu. Sam,  2004 yılında Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu unvanını kazandı.  "Boğazın boğası" lakabıyla anılan Sam, yaptığı 35 müsabakadan 31'ini kazandı. Bu  galibiyetlerin 16'sını rakiplerini nakavt ederek aldı.

Sam, ilk olarak 2010 yılında karaciğer yetmezliği tedavisi gördü. Daha sonra sağlığına  kavuşan Sam, ekim ayı başından beri yine aynı şikayetle önce özel bir hastanede  ardından da Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun  bakımda tedavi görüyordu.

SİNAN ŞAMİL SAM KİMDİR?

Sinan Şamil Sam, 24 Haziran 1974 tarihinde Almanya‘nın Frankfurt şehrinde doğmuştur. Aslen Karslı olan Sinan Şamil Sam, Ankara Sincan’da İbni Sina Lisesi’nde okudu. Lisede okurken ve mahalleden tanıdığı kız arkadaşlarına laf atan delikanlılarla kavgalar ederken ün yaptı. Bu ona TSE kulübünde lisanslı boks yapma imkânı sağladı.

120 kilo ve 191 cm boyunda olan Sinan Şamil Sam, 9 defa Türkiye şampiyonluğunu kazandı. 1992 yılında Gençler Dünya Şampiyonu oldu. 1993’te Vize-Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 1995 Dünya İkinciliği’ni elde ederken 1999 büyüklerde Amatör Boks Dünya Şampiyonu olmayı başardı.

15 Nisan 2000 tarihinde profesyonel olan Sinan Şamil Sam, 12 Ekim 2002’de Polonyalı rakibi Przemyslaw Saleta karşı Avrupa Şampiyonluğu için çıktığı maçta 7. raundda nakavtla yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Yaptığı 35 maçın 31’ini kazanan Sinan Şamil Sam, 16 maçı nakavt ile kazandı.

SİNAN ŞAMİL SAM’IN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Sinan Şamil Sam, 20 Kasım 2004’te Güney Almanya’nın Kempten kentinde Rus boksör Denis Bakthov’a karşı ringe çıktı. Bakhtov’u onuncu raundda nakavtla yenerek WBC klasmanında ‘Dünya Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonluğu’ unvanının sahibi oldu.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.