Sindirilmiş besinlerin kana geçtiği organ

Sindirilmiş besinlerin kana geçtiği organ
Sindirilmiş besinlerin kana geçtiği organ hangisidir, ince bağırsağın görevi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnce bağırsak, on iki bağırsak, boş bağırsak ve kıvrımlı bağırsaktan oluşmaktadır. Yağların kimyasal sindirimi burada başlar, incebağırsağa gelen pankreas öz suyu ile yağların, karbonhidratların ve proteinlerin sindirimi tamamlanmış olur. İnce bağırsakta böylece en küçük moleküllere kadar besinler parçalanır. Emilim ile kan damarlarına verilir. Sindirim sistemimizin en uzun bölümü ince bağırsaklarımızdır.

İnce bağırsağın görevi nedir

On iki parmak bağırsağında; Karbonhidrat, protein ve yağların sindirimi gerçekleşir. Yağların sindirimi, karaciğerden gelen safra salgısının etkisiyle ilk kez burada başlar. İnce bağırsakta; Salgı bezleri, karbonhidrat, protein ve yağların sindirimini sona erdirecek enzimler üretir. Kimyasal sindirim ince bağırsakta son bulur. Villuslar sayesinde sindirilmiş besinlerin emilimi kolaylaşır. Buradan kan damarlarına emilen besinler verilir. Proteinler amino asitlere, karbonhidratlar glikoza, yağlar yağ asidi ve gliserine dönüşür. Su, mineraller ve vitaminler burada sindirilmezler. Sindirim sisteminin en çok besin sindirdiği yer ince bağırsaklardır.

114
64
59
75
80
106
1250
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum