Sınıf Nöbetçi Öğrencinin Görevleri

Sınıf Nöbetçi Öğrencinin Görevleri
Nöbetçi Öğrencinin Görevleri, Sınıfta nöbetçi öğrencinin sorumlulukları nelerdir …

1-Sınıftaki her öğrenci numara sırasına göre her gün bir kişi olacak şekilde nöbet tutar.

2-Nöbetçi öğrenci;, öğretmen masasının temizliği, teneffüslerde sınıfın havalandırılması, tahtanın silinmesi, sınıftaki tebeşirlerin kontrolü, çöp kutusunun boşaltılması ve sınıfın genel temizliğinden sorumlu tutulur.

3-Nöbetçi Öğrenciler, Kat Nöbetçisi Öğretmene sınıftaki öğrencilerin (hasta vb. durumu olanlar hariç) dışarıya çıkarılmasında yardım eder.

4-Nöbetçi Öğrenciler, başka sınıflardan olup da içeri girmek isteyen öğrencilere izin vermez. Gelen öğrencinin bir isteği varsa bunu içeridekilere iletmekle görevlidir.
5-Nöbetçi Öğrenciler, “hiçbir mazereti olmamasına rağmen”  dışarı çıkmayan ve sınıf düzenini bozan öğrencileri, ilk önce kat nöbetçisi öğretmene, kat nöbetçisi yoksa ders öğretmenine bildirir.
6-Nöbetçi Öğrenciler, teneffüslerde sınıfta kaybolan her türlü eşyadan sorumludur. Kaybolmaması için sınıfı hiçbir zaman terk etmemelidir..

7-Nöbetçi Öğrenciler, bir sonraki günün nöbetçisini belirler.

8-Nöbetten Sorumlu Başkan Yardımcısı, nöbet görevini yapmayanları uyarır . Bu durum tekrar ederse Sınıf Rehber Öğretmenine durumu bildirir.
9- Nöbetçi öğrenci okula gelmemiş ise başkan yardımcısı ertesi günün öğrencisini nöbet için görevlendirir.

10-Tenefüslerde özel ihtiyaçlarını gidermek için sınıftan çıkan nöbetçiler, bir arkadaşlarını yerlerine görevlendirmelidirler.

6
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.