Sınıfınızda birden fazla öğretmen aynı anda farklı dersler anlatsa nasıl olur

Sınıfınızda birden fazla öğretmen aynı anda farklı dersler anlatsa nasıl olur
Sınıfınızda birden fazla öğretmen aynı anda farklı dersler anlatsa nasıl olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Sınıfınızda birden fazla öğretmen aynı anda farklı dersler anlatsa nasıl olurdu?

Cevap : Kısaca ders anlatılamaz, anlatılsa da kimse anlamazdı. Bu konuyu kısaca açıklayalım.

Kainatta birden fazla ilah olsaydı sonuç ne olurdu?

1. Onlardan yalnız birinin hükmü yürüseydi diğerleri âciz ve noksan olurlardı ki bu ilah olmakla bağdaştırılamaz.
2. Her biri eşit kudret ve hakimiyete sahip olsalardı, ayrı ayrı nizamların bulunması gerekirdi. O takdirde de, mevcut olan bu nizam bulunmazdı.

3. İlahların fazla değil, sadece iki tane olup bunların bir tek nizam kurup birleştikleri varsayılırsa, iki etkenin (illetin) bir nesne (malül) üzerinde çekişmesi sonucu ortaya çıkar, nizamın devamı imkânsız olurdu.
4. Birbirleriyle anlaşmazlık halinde olsalardı zaten baştan beri nizam kurulamazdı. Bu âyet-i kerime kelam ilminde, tevhidin ispatında en önemli kaynak teşkil eden esaslardan biridir. Kelamda buna bürhan-ı temânu’ adı verilir.

150
74
20
34
52
43
150
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.