Sınıflar arası düzenlenen bir futbol turnuvasında takımlar 7 as oyuncu ve 3 yedek oyuncudan oluşmaktadır

Sınıflar arası düzenlenen bir futbol turnuvasında takımlar 7 as oyuncu ve 3 yedek oyuncudan oluşmaktadır
Sınıflar arası düzenlenen bir futbol turnuvasında takımlar 7 as oyuncu ve 3yedek oyuncudan oluşmaktadır. 8. sınıf takımının yedek oyuncuları Kenan, Murat ve Ayhan olduğuna göre bu yedek oyuncular arasından bir oyuncu seçilme olayının olası durumlarını

Soru : Sınıflar arası düzenlenen bir futbol turnuvasında takımlar 7 as oyuncu ve 3 yedek oyuncudan oluşmaktadır. 8. sınıf takımının yedek oyuncuları Kenan, Murat ve Ayhan olduğuna göre bu yedek oyuncular arasından bir oyuncu seçilme olayının olası durumlarını belirleyiniz

Cevap : Soruya biraz açıklık getirelim. Soruda, yedek oyuncular arasından bir oyuncu seçileceği belirtilmiştir. Ancak seçilecek oyuncuların sadece yedek oyuncular arasında olduğundan söz edilmemiştir.
Eğer sadece yedek oyuncular arasından bir oyuncu seçilecekse, burada Kenan, Murat ve Ayhan olmak üzere 3 oyuncu arasından bir oyuncu seçileceği için, seçimde her oyuncunun çıkma şansı 1 / 3 tür. Bu da 33,33% anlamına gelir.
Eğer bu 3 yedek oyuncudan birinin, tüm takımdan seçilecek bir oyuncu olma olasılığı soruluyorsa, o zaman takımdaki her oyuncunun olduğu gibi Kenan, Murat ve Ayhan'ın da seçmede çıkma şansı 1 / 10 olur. Bu da 10% anlamına gelir.
Eğer tüm takımdan seçilen bir oyuncunun, yedek olma olasılığı soruluyorsa o zaman da cevap 3 / 10 olur. Bu da 30% anlamına gelir.
Yani; tüm takım oyuncuları arasından yapılacak bir seçimde, çıkan kişinin yedek olma olasılığı 30%; seçilen oyuncunun Kenan olma olasılığı (Murat veya Ayhan da olabilir.) 10% olur. Sadece yedek oyuncular arasından yapılacak bir seçimde çıkan kişinin Kenan olma olasılığı (Murat veya Ayhan da olabilir.) ise 33,33% tür.

Bu ve buna benzer sorularda, cevaplamaya geçmeden önce soruyu iyi okuyup anladığımızdan emin olmalıyız. Seçim yapılan kategoriyi diğerlerinden ayırıp ayırmamamız gerektiğine karar vermemiz gerekir. Yoksa soruyu yanlış çözme ihtimalimiz oldukça yüksek olur.

2
0
1
0
1
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.