Sınırsız bir özgürlük olabilir mi

Sınırsız bir özgürlük olabilir mi
Sınırsız bir özgürlük olabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Herhangi bir koşullar herhangi bir sınırlamaya bağlı kalmadan etik ve ahlak değerleri içinde insanların isteklerini yapmak düşünmek durumunda olmalarını anlatan bir değer olarak özgürlük, insanların hayat tarzı olarak gündeme gelmektedir. Özgürlükler, insanların istediklerini istedikleri biçimde yapılması anlamına gelmektedir.

Sınırsız bir özgürlük olması mümkün değildir. Çünkü özgürlükler, başkalarının özgürlüklerinin başladığı yerde biter. Bu sınır insanların bir arada barış, huzur içinde yaşamasını sağlamaktadır. Özgürlüklerin korunması toplumsal sorumlulukların kolayca yerine getirilmesini sağlamaktadır.

Bireysel anlamda topluma katkı sağlayabilmek için özgürlüklerin zarar görmemesi gerekir. Fikir özgürlüğü en değerli özgürlüklerden biridir. Düşünmek insanı özel kılan bir eylemdir.

Bir insanın sınırsız özgürlük sahibi olabilmesi mümkün değildir. Çünkü hepimiz bir toplum içerisinde yaşamımızı sürdürmekteyiz. Toplum içerisinde huzurlu ve güven ortamı içerisinde hayatımızı devam ettirebilmemiz için bazı kurallara riayet etmemiz gerekmektedir.

  • Sınırsız bir özgürlük olamaz.
  • Çünkü, insan topluluklar halinde yaşamaktadır.
  • Toplumun huzur ve geleceği için bazı kurallar konmuştur. Bu kurallar insana nasıl davranması gerektiğine dair yol gösterir.
  • Bir insan ben özgürüm diyerek bir diğer kişinin yaşama hakkını çiğneyemez.
  • Kişilerin özgürlüğü diğer bir kişinin özgürlüğünün başladığı nokta da biter.
  • İnsan özgürüm diyerek bir başkasının malını izinsiz alamaz.
  • Herkes sınırsız bir özgürlüğüm var diyerek hareket etse, toplumda huzur kalmaz. Kavgalar meydana gelir.
  • Bu yüzden sınırsız bir özgürlük olamaz.

Aynı şekilde başkaları da özgürlük adına bizim haklarımıza zarar verebilir. Özgürlüğümüz, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.

1
1
101
1
3
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.