Sıra dışı yüksek sıcaklıkların enerji üretimi ve tüketimini nasıl etkiler

Sıra dışı yüksek sıcaklıkların enerji üretimi ve tüketimini nasıl etkiler
Sıra dışı yüksek sıcaklıkların enerji üretimi ve tüketimini nasıl etkileyebileceği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıra dışı olan sıcaklık artışları olaylarına verilen genel ada sıcaklık ekstrem olayı denir. Yaşanan olayın kendisine ekstrem olay denir.

Bir yerde aşırı sıcaklardan dolayı enerji üretiminin artacağı düşünülmelidir. Güneş enerjisinden dolayı enerji üretimi artar. Burada asıl sıkıntı bu oluşan enerjinin aktarılması için düzenlenmiş olan enerji nakil hatlarının sağlamlığı ile orantılıdır.

  • Eğer yüzeyde ise aşırı ısının sebep olduğu genleşmeden dolayı enerji hatlarında kopmalar meydana gelir ve üretilen enerji nakledilemez.
  • Eğer yerin altına alınmış hatlardan oluşursa enerji naklinde sorun oluşmaz. Güneş enerjisinden elde edilen enerji depolanarak geceleri kullanılabilir.
  • Aşırı sıcaklardan dolayı tüketimde artış olacaktır. Çünkü insanlar yaşamlarını sürdürebilmek için soğutma makinelerini yani klimaları kullanacaktır.
  • Çalışan diğer makinelerinde soğutulması sorunu ortaya çıkmaktadır. Soğutma için ekstra yeni enerji harcaması olacaktır.
  • Buzdolabı, derin dondurucular soğutmak için daha fazla enerji harcayacaktır.

452
22
10
454
35
74
263
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.