Sırat-ı müstakim üzere yaşamak ne demektir

Sırat-ı müstakim üzere yaşamak ne demektir
Sırat-ı müstakim üzere yaşamak ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sırat-ı müstakim; Allah’ın (c.c.), peygamberleri ve kitapları aracılığıyla gösterdiği dosdoğru yoldur. Sırat-ı müstakim, son din olan İslam’ın bizlere çizdiği istikamet ve yaşam tarzıdır. Kur’an-ı Kerim’in, sınırlarını belirlediği çerçevedir. Her türlü aşırılıktan uzak, mutedil yoldur.

Yüce Allah (c.c.), kullarını doğru yola iletmek, onların sırat-ı müstakim üzere yaşamasını sağlamak amacıyla peygamberler ve ilahi kitaplar göndermiştir. O hâlde sırat-ı müstakime ulaşmak için Allah’ın (c.c.) kitabına yani Kur’an’a tabi olmak, Peygamberimizin (s.a.v.) yoluna ve sünnetine uymak gerekir.

Peygamberimize (s.a.v.) uyan, ona tabi olan kişi dosdoğru yol üzere olur. Çünkü Allah (c.c.), Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sırat-ı müstakim üzere olduğunu şöyle belirtmektedir:
‟(Ey Muhammed!) Sen şüphesiz peygamberlerdensin. Doğru yol üzerindesin.” (Yâsin suresi, 3-4. ayetler.)
‟Sen, sana vahyedilene sımsıkı sarıl. Şüphesiz sen, dosdoğru yoldasın.” (Zuhruf suresi, 43. ayet.)

İnsan, sırat-ı müstakim üzere olmak istiyorsa öncelikle Allah’a (c.c.) sağlam ve samimi bir şekilde iman etmelidir. Allah’ın (c.c.) bildirdiği esaslara sımsıkı sarılmalıdır. Onun, peygamberler ve ilahi kitaplar aracılığıyla bildirdiği ilkeleri hayat tarzı hâline getirmelidir. Allah (c.c.) böyle davrananları sırat-ı müstakime ulaştıracağını ve onlara lütufta bulunacağını açıkça belirtmektedir. Bir ayette şöyle buyurmaktadır: ‟Allah’a iman edip ona sımsıkı sarılanları ise (Allah), kendisinden bir rahmet ve lütfa kavuşturacak ve onları kendisine varan doğru bir yola iletecektir.” (Nisâ suresi, 175. ayet)

2
1
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.