Sivas Kongresi’nde manda ve himayeyi savunanların gerekçeleri nelerdir, belirtiniz

Sivas Kongresi’nde manda ve himayeyi savunanların gerekçeleri nelerdir, belirtiniz
Sivas Kongresi’nde manda ve himayeyi savunanların gerekçeleri nelerdir, belirtiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sivas Kongresi’nde manda ve himayeyi savunanların gerekçeleri nelerdir, belirtiniz

Ödev cevabı kısaca : Sivas Kongresi’nde manda ve himayeyi savunanların gerekçesi, Türkiye’nin mali durumunun zorluğu ve borç yükü altında olmasıdır. Ayrıca, yanı başlarında taksim etme emeli taşıyan devletlerin bulunması ve askeri alanda geri kalmış olmaları nedeniyle bağımsızlığı korumanın güç olduğunu düşünmeleridir.

Sivas Kongresi, 4 Eylül - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında toplandı. Kongre, Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğinde, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi için önemli kararlar aldı. Kongrenin temel gerekçesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü ve işgal altındaki topraklarda düşman kuvvetlerine karşı bir direnişin örgütlenmesiydi. Bu dönemde, Türk milletinin kendi kaderini tayin etme ve bağımsız bir devlet kurma arzusu kongre kararlarının temelini oluşturdu.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.