Sivas’ta çıkarılan gazetenin adı

Sivas’ta çıkarılan gazetenin adı
Sivas’ta çıkarılan gazetenin adı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli Mücadele döneminde istihbarat alanında da önemli gelişmeler yaşanmıştır. Haber ajansları kurulmuş ve ulusal yayın yapan gazeteler çıkartılmaya başlanmıştır. Sivas da Milli Mücadele döneminde en önemli şehirlerden biri olmuştur. Bu şehirde çeşitli toplantılar yapılarak ulusal bir kongre de düzenlenmiştir.

Sivas‘ta çıkarılan gazetenin adı da İrade-i Milliye gazetesi olarak bilinmektedir. İrade-i Milliye gazetesi, Milli Mücadele döneminde çıkan ve Milli Mücadele’de örgütlenmeyi sağlayan en önemli yayınlardan biri olmuştur. Milli bakımdan örgütlenmenin sağlanması için ulusal yayın yapan yayınların çoğalması gerekmiştir. Ankara Hükümeti merkezli yayınlar olarak birçok gazete kurulmuş ve devamında ajans da kurularak bir istihbarat ortamı geliştirilmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
118
0
118
118
0
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.