Sıvı, katı ve gaz maddeler kullanılarak hazırlanan sıvı çözeltilere örnekler

Sıvı, katı ve gaz maddeler kullanılarak hazırlanan sıvı çözeltilere örnekler
Sıvı, katı ve gaz maddeler kullanılarak hazırlanan sıvı çözeltilereörnekler veriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çözelti çeşitleri : Çözeltiler; fiziksel hallerine göre, çözücü ve çözünen madde miktarına göre ve çözünen maddenin azlığına, çokluğuna göre ve elektrik akımını iletip iletmemesine göre olmak üzere dört şekilde gruplandırılabilir.

Fiziksel hallerine göre çözeltiler:  Çözeltiler, çözücü maddenin haline göre katı–katı, sıvı–sıvı, gaz–gaz, katı–sıvı, sıvı–katı, sıvı–gaz çözeltileri olarak gruplandırılırlar.

1- Katı Çözeltileri: Çözücü ve çözünen katıdır. Alaşımlar katı – katı karışımından oluşan homojen karışımlardır (çözeltilerdir).
Bakır + Kalay → Bronz (Tunç) • Bakır + Çinko → Pirinç • Kurşun + Kalay → Lehim • Nikel + Krom + Demir + Karbon → Paslanmaz Çelik

2- Sıvı Çözeltileri: Çözücü ve çözünen sıvıdır.
Su + Alkol → Kolonya • Su + Asetik Asit → Sirke

3- Gaz Çözeltileri: Çözücü ve çözünen gazdır.
N + O + CO2 + H2O Buharı → Hava

83
33
136
33
33
35
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.