Sıvı ve gaz maddelerinin akışkan olmasını sağlayan tanecik hareketi hangisidir

Sıvı ve gaz maddelerinin akışkan olmasını sağlayan tanecik hareketi hangisidir
Sıvı ve gaz maddelerinin akışkan olmasını sağlayan tanecik hareketi hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz halde bulunmaktadır. Maddelerin tanecikli yapısı katı, sıvı ve gaz halde olmalarına göre değişir. Isı ve sıcaklık etkisiyle maddeler üzerinde tanecikli yapıların bozulması söz konusu olur.

Sıvı ve gazlar maddenin düzensiz hallerine örneklerdir. Sıvı ve gaz maddelerinin akışkan olmasını sağlayan tanecik hareketi dönme hareketi olarak bilinmektedir.

Madde taneciklerinin uygun şartlar oluştuğunda kendi etraflarında yaptığı hareket dönme hareketidir. Bu nedenle tanecikleri dönme hareketi yapabilen maddeler akışkan özelliğe sahiptir

34
10
62
25
24
11
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.