Sivil toplum kuruluşlarının toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya katkıları nelerdir

Sivil toplum kuruluşlarının toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya katkıları nelerdir
Sivil toplum kuruluşlarının toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya katkıları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sivil toplum kuruluşları en önemli amacı insanları bilinçli yetiştirmektir. Zaten yaptığı çalışmalar da insanların yararına yapılmış çalışmalardır. İnsanların haklarını savunmak için birliktelik sağlamış kuruluşlardır.

Toplumda dayanışma ve yardımlaşma katkılarına bakalım,

  • Gönüllü çalışmaları onların yardımsever olduğunu gösterir.
  • Kızılay kan toplamayarak hastanelere verir hastanelerde ise bu kan ihtiyacı olan hastalara verilir yani toplumsal toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlıyor.
  • Ya da Yeşilay amacı insanları içki sigara kumar gibi kötü alışkanlıklardan korumaktır. Bu görevi layıkıyla yerine getirdiğine toplum da dayanışma duygusu daha da artar.

131
462
132
10
7
7
119
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.