Siz, bedeninizi ve elbiselerinizi temiz tutmak için nelere özen gösteriyor, neler yapıyorsunuz

Siz, bedeninizi ve elbiselerinizi temiz tutmak için nelere özen gösteriyor, neler yapıyorsunuz
Siz, bedeninizi ve elbiselerinizi temiz tutmak için nelere özen gösteriyor, neleryapıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ben bedenimi temiz tutmak için ellerimi bir şeyler yedikten sonra veya kirlendikçe hemen su ve sabun ile yıkıyor, düzenli olarak banyo yapıyor, tırnaklarımı kesiyor ve burnum akıyorsa temiz tutmaya özen gösteriyorum. Elbiselerimi de düzenli ve temiz tutmaya çalışıyorum, sık sık değiştirerek temiz elbiseler giyiyorum.

Giysiler, vücudumuzla doğrudan temas hâlindedir. O hâlde bedenimizin temizliğine olduğu gibi elbiselerimizin temiz olmasına da özen göstermeliyiz. İç çamaşırlarımızı sık sık, mümkünse her gün değiştirmeliyiz. Dış giysilerimizi temiz ve özenli kullanmalıyız. Okuldan gelince elbiselerimizi askıya asmalı ve günlük kıyafetlerimizi giymeliyiz. Pis, mikrop barındıran ortamlarda oynamamalıyız. Ayakkabılarımızın her zaman boyalı ve temiz olmasına önem vermeliyiz.

Hz. Muhammed (s.a.v.), elbiselerinin temiz olmasına önem verir, saçını ve sakalını temiz tutardı. İnsanların yanına kıyafeti, saçları dağınık hâlde çıkmazdı. Bir gün Peygamberimiz (s.a.v.), Mescid-i Nebi’de iken saçı, sakalı birbirine karışmış, kötü görünümlü bir kişi onu ziyarete gelmişti. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) onu, dışarı çıkıp kendisine çekidüzen vermesi konusunda uyarmış, o kişi de derhâl bunu yerine getirmiştir. Dönüp geldiğinde ise Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Sizden birinizin o şekilde karmakarışık gelmesinden, böylesi daha iyi değil mi?” (Malik b. Enes, Muvatta, Şa’r, 7)

25
17
24
1
1
3
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.