Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus (ters) talihini de yendiniz sözünü Millî Mücadele’nin geleceği açısından yorumla

Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus (ters) talihini de yendiniz sözünü Millî Mücadele’nin geleceği açısından yorumla
Mustafa Kemal’in İsmet Paşa’ya çektiği telgrafta siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus (ters) talihini de yendiniz sözünü Millî Mücadele’nin geleceği açısından yorumlayınız.

Çünkü, Mustafa Kemal’e göre, düşman çizmesi altındaki kara yazılı topraklarımızla birlikte bütün vatan bugün, en kıyıda köşede kalmış yerlerine kadar zaferinizi kutlamaktadır. Düşmanın vatanımızda istila hırsı, azim ve vatanseverliğinizin yalçın kayalarına başını çarparak paramparça olmuştur. Bundan dolayı çok önemli görüyor bu durumu.

I. İnönü ve II. İnönü Savaşları, kaybetmeye ve geri çekilmeye alışmış bir topluma kazanmayı hatırlatması açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda bu hatırlama insanların özverisini arttırıp savaşa daha hevesli bir şekilde devam etmelerini sağladı. Atatürk bunları bildiği için bu sözü söylemeyi uygun buldu.

6
5
4
4
4
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.