Siz yönetici olsaydınız Japonya’da nasıl bir nüfus politikası uygulardınız

Siz yönetici olsaydınız Japonya’da nasıl bir nüfus politikası uygulardınız
Siz yönetici olsaydınız Japonya’da nasıl bir nüfus politikası uygulardınız, bunun için Japonya’nın gelişmişlik düzeyi ve nüfus artış hızını göz önünde bulundurunuz. Bu konudaki düşüncelerinizi 50 sözcüğü geçmeyecek bir metin hâline getiriniz.

Ailelerin çok çocuk sahibi olmaları özendirilmiş ve 1947 yılında nüfus artış hızı %2 olarak tespit edilmiştir. Nüfus artış hızı ülkenin beklediğinden çok fazla olunca 1948 yılında devlet nüfus artış hızını azaltıcı politikalar uygulamaya başlamıştır. Çünkü ileriyi düşünecek olursak sonuçta sadece yaşlılardan oluşacak bir toplum üretemez enerjiyi kaybeder.

Bu da o ülkenin gelecekteki iş kolunun sekteye uğramasına neden olacaktır. Bunun önüne geçmek için de aileleri çocuk sahibi olmaları için özendirici ekonomik tedbirler alırdım.

3
4
3
5
4
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.